Sivrihisar Yemekleri

Üzüm Hoşafı ve Tarifi

Malzemesi:

– 2 su bardağı kuru üzüm

– 5 su bardağı su

– 1 çay bardağı şeker

Yapılışı: Üzümlerin sapı çöpü ayıklanır. Üzümler üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletilip sudan çıkarılır. Bir tencereye alınıp 4 su bardağı su ilave edilir. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatılır. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha kaynatılır. Üzümler yumuşayınca şekeri ilave edilir. 5 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Servis yapılır.

Sivrihisar Yemekleri

Tahsin ALTIN
Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi
Merkez Folkloru -2014

Yorum Yaz

Yorum göndermek için buraya tıklayın

Web Site Hakkında

Sivrihisar Web Medya

Sivrihisar Şehrengizi

sivrihisar sehrengizi 1 - Üzüm Hoşafı ve Tarifi

Gönül Dağı Dizi Film

dizi