Sportif Havacılık

Hürkuş Anısına Uçacak

Semin Öztürk Şener, Sivrihisar Hava Gösterilerinde Türk Havacılığının Önemli İsmi VECİHİ HÜRKUŞ Anısına Uçacak

semin ozturk sener - Hürkuş Anısına Uçacak

Fotoğrafı ABD deki bir uzay ve hava müzesinde sergilenmeye başlanan Türkiye’deki tek sivil kadın akrobasi kadın pilotu Semin Öztürk Şener, 15 – 16 Eylül’de Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi Necati Artan Tesislerinde yapılacak olan hava gösterilerinde Vecihi Hürkuş anısına uçacak.

14-15 Temmuz’da Romanya’da düzenlenen ve birçok ülkeden 35 akrobasi uçağının katıldığı Aeromania Havacılık Festivalinde gökyüzünü renklendiren genç pilot, “Türkiyeyi yurt dışında temsil etme” hayalini gerçeğe dönüştürdü.

ABD’nin Colorado eyaletini Denver kentinde bulunan Wings Over The Rockies Hava ve Uzay Müzesi yetkilileri, müzede sergilenmek üzere Türk kadın akrobasi pilotunun fotoğrafını kullanmak için izin talep etti. Olumlu yanıt alan müze yetkilileri, Şener’in 4×5 metrelik fotoğrafını Wings Over The Rockies Hava ve Uzay Müzesinin “fizyoloji” odasında izlenime sundu.

semin ozturk sener muzede - Hürkuş Anısına Uçacak

Semin Öztürk Şener, dev fotoğrafının ABD’deki bir hava ve uzay müzesinde sergilenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Çok şaşırdım ve duygulandım. ABD’deki bir müzede fotoğrafımın yer alması muhteşem bir şey. Dünyanın başka bir ucundaki müzede, fotoğrafımın bütün bir duvarı kapladığı düşüncesi heyecan verici. Bu ve bunun gibi benzeri gelişmeleri, bana doğru yolda olduğumu gösteren sinyaller olarak algılıyorum. İlk ABD ziyaretimde de müzedeki fotoğrafımı görmek istiyorum” dedi.

**

Yorum Yaz

Yorum göndermek için buraya tıklayın

Web Site Hakkında

Sivrihisar Web Medya

Sivrihisar Şehrengizi

sivrihisar sehrengizi 1 - Hürkuş Anısına Uçacak

Gönül Dağı Dizi Film

dizi