Malzemesi:
-Un (1 adet için 100 gr.)
-1 Kg. haşhaş
-Sıvı yağ, tuz, su
Haşhaşın Hazırlanışı: 1 kilo haşhaş tencereye konulup kavrulur. Kavrulduktan sonra ya makinede çekilir ya da dibekte yağı çıkana kadar dövülür. Böylece hazır hale getirilir.
Yapılışı: Bir leğene un koyulup üzerine yeteri miktarda tuz atılır ve unun ortası açılır. Unun ortasına su konulup un yoğrulmaya başlanır. Hamur yeteri kadar yumuşayınca dinlenmeye alınır. (En az 1 saat dinlenmesi gerekir) Hamur dinlendikten sonra, hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler yapılır. Bu bezeler oklava ile açılır. Bu arada haşhaşların içine sıvı yağ konulur ve karıştırılır. Bu karışımdan açtığımız bezelerin ortasına sürülür. Bezeler kare şeklinde katlanmaya başlanır. Katlama esnasında da her katmana haşhaş .konulur ve tekrar oklava ile açılır. Toprak saçta pişirilir. Pişirme esnasında da üzerine sıvı yağ sürülür. Çay, zeytin, peynir ve domates ile servis edilir.
Sivrihisar Yemekleri
Yorum Yaz