“Elinka” Emel Güneş Kimdir ?
Memleketi Eskişehir / Sivrihisar – 27 Temmuz 1964 Ankara doğumludur.
Ankara / Keçiören Çizmeci İlkokulunda ve Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulunda okudu. Şimdiki adıyla Ankara Lisesi Edebiyat Bölümünden 1981 ‘de mezun oldu.
Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim – İş Eğitimi Bölümü’nü 1987 ‘de bitirdi.
Resim – İş Eğitimi Öğretmeni olarak Kırklareli / Vize, Erzincan, Ankara, on dört yıl İstanbul ‘da Devlet okullarında ve özel okullarda çalışarak 2009’da İstanbul – Kartal / Yakacık’ta emekli oldu.
2015 yılında İstanbul’da şiir yazmaya başladı. Şiirlerini daha sonra İzmir ‘de yazdığı şiirleriyle bir araya getirir.
Farklı dönemlerde yaptığı resim çalışmalarını da şiirleriyle birlikte kullanarak İzmir Kağıt Yayınevinden çıkardığı PUANTİYE şiir kitabı, İzmir Uluslararası Kitap Fuarı / 2018 Tüyap ‘da okuyucular ile buluşur.
AŞKIN İKİ YAKASIZI ikinci şiir kitabıdır. Şiirlerinin yanında, şiirleriyle alakalı olarak, yaşadığı yerlerden çektiği fotoğraflara, geçmişe dair ve aile büyüklerinin fotoğraflarına da yer verir.
Bu ikinci kitabını Balıkesir – Edremit / Altınoluk Köyünde (Mah.) ve Eskişehir’de yazmıştır.
İki kitabının ortak özelliği ise yazarın yürüyemediği ve kol değnekleriyle yürüyebildiği döneminde yazmış olmasıdır.
Kitabına adını verdiği AŞKIN İKİ YAKASIZI şiiri 6 Nisan 2019’da Eskişehir’de Yücel Saraçoğlu Şiir Yarışması Türkiye dördüncülüğü Mansiyon Ödülü kazanır ve Eskişehir Sanat Dergisinde yayınlanır.
2019’da İstanbul Cinius Yayınevinin çıkardığı AŞKIN İKİ YAKASIZI şiir kitabı, İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı / 2019 Tüyap ‘da yer alır.
İki şiir kitabı da Eskişehir Uluslararası Kitap Fuarı / 2019 Tüyap ‘da, Eskişehir Sanat Derneği Standında okuyucular ile buluşur.
6 Şubat 2020’de Eskişehir Milli İrade Gazetesinde Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin TOSUNER tarafından yazarın şiir kitapları tanıtılır.
Sivrihisarlı “Elinka” Emel GÜNEŞ, Türkiye’nin ilk ve tek iş kanalı olan BUSINESS CHANNEL TÜRK Televizyonunun düzenlemiş olduğu 2020 yılı meslek grupları arasında yazar – şair olarak kendi alanında en iyi “BİLİRKİŞİ”, ULUSLARARASI BUSINESS AKADEMİ ÖDÜLÜ KAZANMIŞTIR.
Yorum Yaz