inanç

Dünya ve Ahiret Dengesi

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN ÇALIŞIRKEN YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMAKTAN DEM VURMAK !

Halk arasında hadis olarak bilinen bir söz vardır. “Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış” diye. Bu söz hadis olmayıp, hadis diye bilinmektedir. Anlam olarak ta Kur’an’ın dünya ve ahiret hakkındaki ilkelerine aykırıdır. Çünkü Kur’an’a göre, dünya için çalışmak meşru olmayıp, dünyada helal geçinme dahil tüm çaba ve çalışmamız sadece ahiret için olmalıdır.

HALKIMIZIN TAMAMINA YAKINI HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYAYA ÇALIŞMAKTA AHİRETİ İSE ŞANSA BIRAKMAKTA HALKIMIZIN ANCAK YOK DENECEK KADAR AZ BİR KISMI YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMAKTADIR.

‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış’ sözünü hadis diye kabul eden halkımızın çoğunluğu ise, aslında yanlış olan bu sözün gereğini bile yerine getirmemektedir.

Halkımızın neredeyse tamamına yakını hiç ölmeyecekmiş gibi sadece DÜNYA İÇİN var gücüyle, aşk ve şevkle, çoğu zaman helal haram bile ayırt etmeksizin çalışırken, AHİRET İÇİN hemen hiç yada çok yetersiz çalışmakta, ahiret için doğuştan Müslüman olmasına, çocuklarının ölümünden sonra okutacağı Kur’an ve mevlitlere, şefaate veya cehennemde günahları kadar yanıp çıkmaya bel bağlamakta, yani Ahiretini şansa bırakmaktadır.

KUR’AN’A GÖRE DÜNYA AHİRETİN TARLASI

Kur’an’a göre dünya ve ahiret eşit düzeyde ve birbirinden ayrı iki hayat değildir. Ahiret hayatı dünya hayatının devamı olup, dünya ahiretin tarlası, ahiret ise dünya tarlasının mahsul alma ve kullanma yeridir. Kur’an’a göre gerçek bir mü’min hayattaki tek amacı Allah’ın rızası ve ahiret cenneti kazanmak olmalı, bu amaca ulaşmak için dünya aracını (tarlasını) iyi kullanmalıdır.

Tabi dünya tarlasını ekip biçerken, kendisinin ve ailesinin günlük maişetini de (dünya geçimliğini de) çıkartacaktır, tıpkı maaş almak için işe giden bir işçinin iş esnasında ihtiyaçlarını kazandığı maaştan harcaması, işyerinin servis – yemek gibi sosyal haklarından faydalanması gibi.

‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış’ sözünün doğrusu ‘hemen – her an ölecekmiş gibi sadece ahiret için çalış’ olup, bu çalışma esnasında zaten dünyada yaşamasına yetecek kazanç elde edeceği gibi, onurlu ve temiz bir hayatta yaşayacaktır. Zira sadece ahiret için çalışmak dünya tarlasını iyi işlemekten, düzgün sürüp ekip biçmekten (SALİH AMEL) geçmektedir. 1

dunya ahiret dengesi - Dünya ve Ahiret Dengesi

Bütün insanlara baktığımızda, ölümsüz olmanın, sonsuz olmanın, hayatın bitmemesinin ortak arzu olduğunu görürüz. Geçicilik, fanilik, kısalık insanın çok rahatsız olduğu bir durumdur. Medeniyetin, teknolojinin, refahın bütün yapmaya çalıştığı şey, konforu ve mutluluğu devam ettirebilmek, geçiciliği bitirmek, ölümsüzlüğe ulaşabilmektir. Bilimin amacı inmortalitedir, yani ölümsüzlük arayışıdır.

Araştırmalarda, beyinde özel bir kimyasal ajan bulundu. Panik bozukluğu düzeltmek ve panik krizlerini önlemek için insanda sonsuzluk duygusu uyandıracak bir kimyasal yapılarak, ölüm korkusu yenilmeye çalışılıyor. Fakat bu çalışma tehlikeli sonuçları da beraberinde getiriyor. Bu ilacı alan kişilerde ölüm korkusu ortadan kalktığı için, trafiğe çıktığında çok kolay kaza yapabilir hale gelirler.

Ölümsüzlük, sonsuzluk, devamlılığın sürdürülebilir olması insanın egosunun en büyük arzusudur. İyi ve güzelin sürdürülebilir olmasına çalışmak kalite standardıdır. Bir şeyin sürdürülebilir olması onun kalite standardının yüksek olduğunu gösterir, sürdürülemezse kalitesi düşüktür.

Mükemmel bir düzeni yaratan onu sürdürülebilir yapamıyorsa, mükemmelliğinde bir kusur bulunduğu anlamına gelir. Cenab-ı Hak, sonsuz hayatı ve cenneti vermek istediği için, insana isteme duygusunu vermiştir. 2

***

1- Yazar, Mustafa Siel
2- Prof. Dr. N. Tarhan

Yorum Yaz

Yorum göndermek için buraya tıklayın

Web Site Hakkında

Sivrihisar Web Medya

Sivrihisar Şehrengizi

sivrihisar sehrengizi 1 - Dünya ve Ahiret Dengesi

Gönül Dağı Dizi Film

dizi