Malzemesi:
-600 gr. Un
-5 orta boy patates
-2 orta boy soğan
-50 gr. Tereyağı
-50 gr sıvı yağ
– 1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 bardak su
Yapılışı: Un + tuz + su karışımı ile bir hamur yoğrulur. Serin bir yerde 30 dakika bekletilir. Dinlendirilmiş olan hamurdan 6 adet beze yapılır. Bezeler serin bir yerde dinlendirilir. Bezelerden 20 cm çapında kalınca birer hamur açılır ve dinlendirilir. Kalın hamurlardan çok ince yufka açılır. Yufkalann kuruması için temiz bir bez üzerinde 30 dakika dinlendirilir. Bu işlem böreğin gevrek olması için yapılır.
Börek içinin Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış soğanlar, tereyağı + sıvı yağ karışımında kavrulur. Önceden haşladığımız patatesler küçük ve yassı şeklinde doğranır. Kavrulmuş olan soğanlara eklenir.
Böreğin Yapılışı: Tepsi yağlanır. Yufkalar tek tek yağlanır. Önceden hazırladığımız börek içi yufkalara sarılır ve tepsiye dolayarak dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Servis yapılır.
Sivrihisar Yemekleri
Yorum Yaz