Sivrihisar Haberleri

Orhan Keskin Nadir Eserler Salonu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne Kitap bağışı yapanlara teşekkür belgesi verildi.

kitap bagis - Orhan Keskin Nadir Eserler Salonu

ESOGÜ Merkez Kütüphanesi’ne çok sayıda kitap bağışı bulunan vatandaşlara Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Hayatını kaybeden bağışçı vatandaşların teşekkür belgelerini ise aileleri ve yakınları aldı.
3 bin 144 kitap bağışlayan Orhan Keskin isimli vatandaşın bağışladığı kitaplar özel bir odada toplanarak açılışı yapıldı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Gönen, kitap bağışçısı Orhan Keskin’in elini öptü. Daha sonra “Orhan Keskin Nadir Eserler Salonu” isimli kütüphanenin açılışı Rektör Hasan Gönen ve Orhan Keskin ve bağışta bulunanlar tarafından yapıldı. Açılışın ardından kütüphane gezilerek kitaplar incelendi.

BÜTÜN VARLIĞINI KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLADI
Öte yandan Orhan Keskin isimli vatandaşın bağışladığı kitaplar ESOGÜ Merkez Kütüphanesi içerisinde ayrı bir odada toplanarak kütüphane oluşturuldu. “Orhan Keskin Nadir Eserler Salonu” ismi verilen kütüphaneye kitaplar itina ile dizilerek, faydalanmak isteyen vatandaşların hizmetine sunuldu. Aralarında Farsça, Arapça ve Osmanlıca eserler bulunan kitapların bir kısmının ise 200 yıllık bir geçmişe sahip olduğu belirtildi.

kitap bagislayanlar - Orhan Keskin Nadir Eserler Salonu

Kütüphanenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir’de kıymetli bir kültür adamı denilince akla gelen ilk ismin Orhan Keskin olduğunu söyledi. Orhan Keskin’in kendilerine de çok büyük emekleri olduğunu ifade eden Rektör Gönen, “Söz konusu Eskişehir’de 2 büyük kıymetli kültür adamı kişi var deyince bizim aklımıza ilk olarak Orhan Keskin beyefendi geliyor. Orhan ağabeyimiz bizim de yetişmemizde çok büyük emekleri olan, bizim baba yarımız ağabeyimizdir. Kendisine Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Bize çok kıymetli taş baskı ve nadir eserlerinden oluşan 3 binin üzerinde kitap hediye etti. Biz de bu nadir eserleri böyle bir mekanda daha korunaklı bir ortamda muhafaza etmek üzere topladık. Bütün okuyucularımızın da hizmetine sunuyoruz. Tabi bu tür bağışlar üniversitemizde her zaman olmuyor. Biz Orhan ağabeyimize bu tür bağışları bize lütfettiği için teşekkür ediyoruz. Bu nadir eserlerin bize sunulması hem bize hem de üniversiteye verilen değeri gösteriyor. Kendisini bildiğimizden beri bu tür eserleri biriktirerek çok önemli bir kültür adamı olmuştur” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN VARLIĞIM OLAN KİTAPLARI ÜNİVERSİTEYE BAĞIŞLADIM”

Uzun uğraşlar ve emek sonucu biriktirdiği kitapların hayatında en önemli yere sahip olduğunu aktaran Orhan Keskin ise, “Bütün üniversite mensubu kardeşlerimize sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum. İnsanın Allah yolunda sevdiği en güzel şeyi vermesi dinen emredilmiştir. Benim de bütün varlığım olarak iftihar duyduğum kitaplarımı emin bir yer olarak buraya takdime imkan verdiği için Allah’a şükür ediyorum. İnşallah temenni ettiğimiz kitapları ileride yararlı ve güvenilir bir mekana bağışlamak nasip olur dedik. Bu da bizim kabul olunmuş duamız oldu” şeklinde konuştu.

***

Yorum Yaz

Yorum göndermek için buraya tıklayın

Web Site Hakkında

Sivrihisar Web Medya

Sivrihisar Şehrengizi

sivrihisar sehrengizi 1 - Orhan Keskin Nadir Eserler Salonu

Gönül Dağı Dizi Film

dizi